Els drets socials i nacionals es defensen al carrer

Por unas pensiones dignas

El 8 de març els carrers de tot l’Estat, de centenars de ciutats es van inundar i érem conscients que la marea lila estava fent història i aixecant una aliança intergeneracional contra els fonaments del patriarcat i el paper que el capitalisme té assignat a les dones.

La mobilització i la vaga feminista va desbordar totes les previsions. El mateix havia passat pocs dies abans amb la mobilització contra l’atac a les pensions; a Catalunya segueixen les mobilitzacions a favor de l’escola pública i el model d’immersió lingüística que el PP i C’s volen carregar-se amb el 155.

Que estem davant d’un augment de les mobilitzacions socials és una evidència que ha agafat al PP i C’s amb el pas canviat després de passar-se setmanes atacant la vaga feminista i menyspreant les reivindicacions dels pensionistes, que consideraven fins fa quatre dies com el seu graner de vots.

Fins i tot, a portar a M. Rajoy (el dels sobres en negre) a comparèixer al Congrés dels Diputats davant el sotrac que desenes de milers de persones jubilades, han creat en alçar el seu crit contra la indignitat de les “pujades” de 2 € anuals, mentre la cistella de compra o els serveis bàsics com l’aigua, la llum o el gas no paren de pujar i generar beneficis multimilionaris a les empreses de l’IBEX35 a costa de l’augment de la pobresa energètica.

La indignació no para de créixer, els governs del PP i PSOE (amb el suport de Convergència, el PNB o C’s) van fer dues (contra)reformes laborals destinades a empobrir els salaris, després de congelar les pensions o portar anys amb una constant pèrdua de poder adquisitiu, que afecta sobretot al 70% de les pensions que no arriben als 900 € mensuals,

La indignació creix perquè és una gran mentida de “que no hi ha diners per les pensions”. Han buidat la “caixa de les pensions” per aprovat un rescat bancari amb un forat de més de 60.000 milions d’euros que han anat a les butxaques dels més poderosos o que dir de les indemnitzacions indignes i il·legals com la del Castor.
Tothom sap que han robat als que menys tenen per fer més rics als que ja ho eren.
La mobilització de la Marea Pensionista tornarà a inundar els carrers arreu aquest dissabte. A Barcelona serà a les 11 h a la Plaça Urquinaona sota el lema “En defensa de les pensions públiques”.

Escola catalanaI també dissabte, a les 17 h des de la Plaça Catalunya una altra manifestació serà multitudinària en defensa de l’escola catalana: “L’escola no té por” convocada per més de cinquanta entitats com una resposta col·lectiva en favor de la immersió lingüística, que els partits del 155 han posat en el punt de mira per desballestar el model educatiu català, però també contra els intents de l’aparell judicial i la fiscalia de criminalitzar als docents, acusant-los d’adoctrinament i fins i tot de “delicte d’odi” per debatre sobre la repressió de l’1 d’octubre a les aules.

No es tracta només de denunciar l’enèsim intent d’acabar amb un model que s’ha mostrat d’èxit i que compta amb una gran fortalesa social o de denunciar la repressió contra la comunitat educativa, la defensa de l’escola catalana, pública i de qualitat és cabdal i forma part de la lluita pels drets nacionals dels i les catalanes, aconseguida a través de la lluita al llarg dels anys.

Aquest dissabte les mobilitzacions són un magnífic exemple d’allò que hem defensat sempre, la lluita pels drets socials i nacionals és indestriable, la millor manera de defensar-los, ampliar-los i superar el marc que el Règim del 78.

Construir aliances per avançar conjuntament, doncs entre altres coses defensen els interessos de la majoria de la societat. Això també són valors republicans.

Contact us

Fill in the form below or give us a call and we'll contact you. We endeavour to answer all enquiries within 24 hours on business days.