El carrer a la universitat, la universitat al carrer

Data: 
del 7 a l’11 de juliol del 2008.

Lloc de realització: Facultat de Geografia i Història de la UB.

Organitza:
UPEC, MON-3, Fundació Solidaritat UB.

Consulta el programa complet

7, 8 i 9 de juliol

Matí

09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
Dilluns 7
Dilluns 7
Dimarts 8
Dimarts 8
09:30 - 11:30
<h6 class=esdevenimentTime>Partits Polítics i Organitzacions Socials, el diàleg inexistent.</h6></br> <span class=esdevenimentTime>Tono Albareda</span>. President de Cooperacció.<br/> <span class=esdevenimentTime>Mònica Sabata</span>. Directora de Linguapax d’Unescocat i Presidenta de la Focir (Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes).<br/> <span class=esdevenimentTime>Jordi Miralles</span>. Coordinador General d’EUiA i Diputat al Parlament.<br/></br> Modera:<span class=esdevenimentTime> Robert Fishman</span>. Professor de Sociologia de la Universitat de Notre Dame EEUU i Professor visitant de ciències polítiques a la UPF.

Partits Polítics i Organitzacions Socials, el diàleg inexistent.

Tono Albareda. President de Cooperacció.
Mònica Sabata. Directora de Linguapax d’Unescocat i Presidenta de la Focir (Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes).
Jordi Miralles. Coordinador General d’EUiA i Diputat al Parlament.

Modera: Robert Fishman. Professor de Sociologia de la Universitat de Notre Dame EEUU i Professor visitant de ciències polítiques a la UPF.

Descans
11:30 - 12:00

Descans
11:30 - 12:00

Descans
11:30 - 12:00

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>Laïcitat: sentit comú davant els integrismes.</h6></br> <span class=esdevenimentTime>Xavier Pedrós</span>. Sociòleg. Fundació Marianao i membre de la GOAC-HOAC (moviment de cristians compromesos en el món obrer).<br/> <span class=esdevenimentTime>Pepe Rodríguez</span>. Doctor en Psicologia, professor de periodisme d’investigació a la UAB i escriptor.<br/> <span class=esdevenimentTime>Matthew Tree</span>. Escriptor.<br/></br> Modera<span class=esdevenimentTime>: David Miró</span>. Periodista i delegat a Catalunya de <i>Público</i>.

Laïcitat: sentit comú davant els integrismes.

Xavier Pedrós. Sociòleg. Fundació Marianao i membre de la GOAC-HOAC (moviment de cristians compromesos en el món obrer).
Pepe Rodríguez. Doctor en Psicologia, professor de periodisme d’investigació a la UAB i escriptor.
Matthew Tree. Escriptor.

Modera: David Miró. Periodista i delegat a Catalunya de Público.

Dimecres 9
Dimecres 9
09:30 - 11:30
<h6 class=esdevenimentTime>La democràcia en perill</h6> <span class=esdevenimentTime>Joan Manuel Tresserras Gaju</span>. Professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB<br/> <span class=esdevenimentTime>Joan Subirats Humet</span>. Dr. en Ciències Econòmiques. Catedràtic de Ciència Política de la UAB<br/> <span class=esdevenimentTime>Gerardo Pisarello Prados</span>. Professor titular de Dret Constitucional de la UB. Vicepresident de l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC)<br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> David Miró</span>. Periodista

La democràcia en perill
Joan Manuel Tresserras Gaju. Professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB
Joan Subirats Humet. Dr. en Ciències Econòmiques. Catedràtic de Ciència Política de la UAB
Gerardo Pisarello Prados. Professor titular de Dret Constitucional de la UB. Vicepresident de l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC)
Modera: David Miró. Periodista

09:30 - 11:30
<h6 class=esdevenimentTime>D’on beu el catalanisme avui en dia?</h6></br> <span class=esdevenimentTime>Andreu Mayayo</span>. Catedràtic d’Història Contemporània a la UB.<br/> <span class=esdevenimentTime>Roger Buch</span>. Politòleg i Professor de la URL.<br/> <span class=esdevenimentTime>Joan Marcet</span>. Director de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials i Professor de Dret Constitucional a la UAB.<br/> </br> Modera<span class=esdevenimentTime>: Luis Juberías</span>. Fundació Pere Ardiaca i Secretari de la UPEC.

D’on beu el catalanisme avui en dia?

Andreu Mayayo. Catedràtic d’Història Contemporània a la UB.
Roger Buch. Politòleg i Professor de la URL.
Joan Marcet. Director de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials i Professor de Dret Constitucional a la UAB.

Modera: Luis Juberías. Fundació Pere Ardiaca i Secretari de la UPEC.

Descans
11:30 - 12:00

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>Federalisme, sobirania i límits constitucionals.</h6></br> <span class=esdevenimentTime>Klaus Jürgen Nagel</span>. Professor de Ciències Polítiques a la UPF.<br/> <span class=esdevenimentTime>Alfons López Tena</span>. Vocal del Consejo General del Poder Judicial, President del Cercle d’Estudis Sobiranistes i notari.<br/> <span class=esdevenimentTime>Mercè Barceló</span>. Catedràtica de Dret Constitucional a la UAB.<br/></br> Modera<span class=esdevenimentTime>: Carme Valls</span>. Presidenta de la Fundació Catalunya Segle XXI.

Federalisme, sobirania i límits constitucionals.

Klaus Jürgen Nagel. Professor de Ciències Polítiques a la UPF.
Alfons López Tena. Vocal del Consejo General del Poder Judicial, President del Cercle d’Estudis Sobiranistes i notari.
Mercè Barceló. Catedràtica de Dret Constitucional a la UAB.

Modera: Carme Valls. Presidenta de la Fundació Catalunya Segle XXI.

Tarda

16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
Dimarts 8
Dimarts 8
16:30 - 18:30
<h6 class=esdevenimentTime>La postmodernitat, cap a on ens duu?</h6></br> <span class=esdevenimentTime>Antoni Domènech</span>. Catedràtic de Filosofia Moral a la Facultat de Ciències Econòmiques a la UB.</br> <span class=esdevenimentTime>Gonçal Mayos</span>. Professor titular de filosofia i coordinador del Doctorat “Història de la subjectivitat” a la UB.</br> <span class=esdevenimentTime>José Manuel Bermudo</span>. Catedràtic de Filosofia Política a la UB.</br></br> Modera<span class=esdevenimentTime>: Ferran Espada</span>. Director d’<i>El Punt</i>.

La postmodernitat, cap a on ens duu?

Antoni Domènech. Catedràtic de Filosofia Moral a la Facultat de Ciències Econòmiques a la UB.
Gonçal Mayos. Professor titular de filosofia i coordinador del Doctorat “Història de la subjectivitat” a la UB.
José Manuel Bermudo. Catedràtic de Filosofia Política a la UB.

Modera: Ferran Espada. Director d’El Punt.

Descans
18:30 - 19:00

19:00 - 21:00
<h6 class=esdevenimentTime>Sessió golfa: L’esquerra a examen.</h6></br> <span class=esdevenimentTime>Jaume Bosch</span>. Portaveu del grup Parlamentari d’ICV-EUiA.</br></br> Modera<span class=esdevenimentTime>: Jaume Collboni</span>. Coordinador del Grup Parlamentari Socialista al Parlament de Catalunya. Secretari d’anàlisi i recerca de la UGT-Catalunya.</br></br> Tancament de sessió a càrrec de la companyia d’humor multimediàtica <span class=esdevenimentTime>“Los Románticos Empedernidos"</span>.

Sessió golfa: L’esquerra a examen.

Jaume Bosch. Portaveu del grup Parlamentari d’ICV-EUiA.

Modera: Jaume Collboni. Coordinador del Grup Parlamentari Socialista al Parlament de Catalunya. Secretari d’anàlisi i recerca de la UGT-Catalunya.

Tancament de sessió a càrrec de la companyia d’humor multimediàtica “Los Románticos Empedernidos".

10 i 11 de juliol

Matí

09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
Dijous 10
Dijous 10
09:30 - 11:30
<h6 class=esdevenimentTime>El sindicalisme més enllà de la negociació col·lectiva</h6></br> <span class=esdevenimentTime>Joan Coscubiela</span>. Secretari General de CCOO de Catalunya.<br/> <span class=esdevenimentTime>Josep Maria Àlvarez</span>. Secretari General d’UGT de Catalunya.<br/> </br> Modera: <span class=esdevenimentTime>Antonio Franco.</span> Periodista.

El sindicalisme més enllà de la negociació col·lectiva

Joan Coscubiela. Secretari General de CCOO de Catalunya.
Josep Maria Àlvarez. Secretari General d’UGT de Catalunya.

Modera: Antonio Franco. Periodista.

Descans
11:30 - 12:00

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>Els reptes de l’educació: encara hi som a temps?</h6></br> <span class=esdevenimentTime>Xavier Bonal</span>. Professor de Sociologia de la UAB i Adjunt al Síndic de Greuges per a la defensa dels drets dels infants.</span><br/> <span class=esdevenimentTime>Carles Capdevila</span>. Periodista i autor del llibre “Criatura i companyia”, Director del programa “Eduqueu les criatures” a <i>Catalunya Ràdio.</i></span></br></br> Modera<span class=esdevenimentTime>: Vicenç Molina</span>. Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia i professor a la UAB.

Els reptes de l’educació: encara hi som a temps?

Xavier Bonal. Professor de Sociologia de la UAB i Adjunt al Síndic de Greuges per a la defensa dels drets dels infants.
Carles Capdevila. Periodista i autor del llibre “Criatura i companyia”, Director del programa “Eduqueu les criatures” a Catalunya Ràdio.

Modera: Vicenç Molina. Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia i professor a la UAB.

Divendres 11
Divendres 11
09:30 - 11:30
<h6 class=esdevenimentTime>Els mitjans de comunicació públics a debat</h6></br> <span class=esdevenimentTime>Jaume Reixach</span>. Editor d’<i>El Triangle</i> i director d’<i>eldebat.cat</i>.</br> <span class=esdevenimentTime>Joan Ferran</span>. Diputat al Parlament de Catalunya pel PSC.</br> <span class=esdevenimentTime>Enric Marín</span>. Professor de Periodisme a la UAB, Secretari de comunicació de la Generalitat (2004-2006) membre del Consell d’Administració del Consell de Govern de la CCMA i del Consell d’Administració de BTV.</br></br> Modera<span class=esdevenimentTime>: Pilar Antillach</span>. Periodista de TV-3 i Vicepresidenta del Col·legi de Periodistes.

Els mitjans de comunicació públics a debat

Jaume Reixach. Editor d’El Triangle i director d’eldebat.cat.
Joan Ferran. Diputat al Parlament de Catalunya pel PSC.
Enric Marín. Professor de Periodisme a la UAB, Secretari de comunicació de la Generalitat (2004-2006) membre del Consell d’Administració del Consell de Govern de la CCMA i del Consell d’Administració de BTV.

Modera: Pilar Antillach. Periodista de TV-3 i Vicepresidenta del Col·legi de Periodistes.

Descans
11:30 - 12:00

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>Els valors de l’esquerra als mitjans de comunicació.</h6></br> <span class=esdevenimentTime>Milagros Pérez Oliva</span>. Periodista.</br> <span class=esdevenimentTime>José Antonio Donaire</span>. Doctor en Geografia i diputat al Parlament de Catalunya pel PSC.</br> <span class=esdevenimentTime>Antonio Gutiérrez-Rubí</span>. Assessor de comunicació i autor del llibre “Políticas”.</br></br> Modera<span class=esdevenimentTime>: Oriol Illa</span>. Politòleg.

Els valors de l’esquerra als mitjans de comunicació.

Milagros Pérez Oliva. Periodista.
José Antonio Donaire. Doctor en Geografia i diputat al Parlament de Catalunya pel PSC.
Antonio Gutiérrez-Rubí. Assessor de comunicació i autor del llibre “Políticas”.

Modera: Oriol Illa. Politòleg.

Tarda

16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
Dijous 10
Dijous 10
16:30 - 18:30
<h6 class=esdevenimentTime>Globalització com a coartada del neoliberalisme?</h6></br> <span class=esdevenimentTime>Javier Martínez Peinado</span>. Professor d’Economia Mundial a la UB i president de Món-3.</br> <span class=esdevenimentTime>Joan Tugores</span>. Professor de Teoria Econòmica Aplicada a la UB.</br> <span class=esdevenimentTime>Carlos Berzosa</span>. Rector a la Universitat Complutense de Madrid.</br></br> Modera<span class=esdevenimentTime>: Rosa Alarcón</span>. Periodista.

Globalització com a coartada del neoliberalisme?

Javier Martínez Peinado. Professor d’Economia Mundial a la UB i president de Món-3.
Joan Tugores. Professor de Teoria Econòmica Aplicada a la UB.
Carlos Berzosa. Rector a la Universitat Complutense de Madrid.

Modera: Rosa Alarcón. Periodista.

Descans
18:30 - 19:00

19:00 - 21:00
<h6 class=esdevenimentTime>Sessió golfa: L’esquerra a examen.</h6></br> <span class=esdevenimentTime>Anna Simó</span>. Diputada al Parlament de Catalunya per ERC i portaveu del grup Parlamentari d’Esquerra.</br></br> Modera<span class=esdevenimentTime>: Albert Aixalà</span>. Fundació Rafael Campalans.</br></br> Tancament de sessió a càrrec de la companyia d’humor multimediàtica<span class=esdevenimentTime> “Los Románticos Empedernidos”</span>.

Sessió golfa: L’esquerra a examen.

Anna Simó. Diputada al Parlament de Catalunya per ERC i portaveu del grup Parlamentari d’Esquerra.

Modera: Albert Aixalà. Fundació Rafael Campalans.

Tancament de sessió a càrrec de la companyia d’humor multimediàtica “Los Románticos Empedernidos”.