Les solucions passen per l’esquerra

Data:
del 12 a 16 juliol de 2010

Lloc de realització: Facultat de Geografia i Història de la UB.

Organitza:
UPEC, Món-3, Universitat de Barcelona UB, Fundació Solidaritat UB.

Amb el suport de: Generalitat de Catalunya Departament de la Presidència, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya Departament de Treball, Diputació Barcelona, SOC, Ajuntament de Barcelona Institut de Cultura.

Amb la col·laboració de: El Punt, Flaixbac, Independent, El Triangle, Avui+, Catalunya Radio, El Viejo Topo, Harlem Jazz Club, Barcelona Televisió, Diari de Girona, Públic, el Periódico, sms25.cat, Teatre Tantarantana, mmb, madò, CCCB, Fundació Joan Miró, Com Radio.

Consulta el programa complet

12, 13 i 14 de juliol

Matí

09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
Dimarts 13
Dimarts 13
09:30 - 12:00
<h6 class=esdevenimentTime>Acció de govern. La gestió de les polítiques socials a Catalunya i a Espanya</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Vicenç Navarro.</span> Catedràtic de Ciències Polítiques de la UPF. Rector emèrit de la UPEC.<br/> <span class=esdevenimentTime>Juan Torres. </span> Catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Sevilla.<br/> <br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Laia Ortiz.</span> Diputada del G.P. d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa i Portaveu d'ICV.

Acció de govern. La gestió de les polítiques socials a Catalunya i a Espanya

Vicenç Navarro. Catedràtic de Ciències Polítiques de la UPF. Rector emèrit de la UPEC.
Juan Torres. Catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Sevilla.

Modera: Laia Ortiz. Diputada del G.P. d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa i Portaveu d'ICV.

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>La projecció internacional de Catalunya: un dret o una necessitat?</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Santiago Castellà.</span> Degà de la URV i redactor del Pla d’Acció Exterior de Catalunya.<br/> <span class=esdevenimentTime>Pascal Brice.</span> Cònsol General de França a Barcelona.<br/> <span class=esdevenimentTime>Oriol Junqueras.</span> Eurodiputat d’ERC al Parlament Europeu del Grup Els Verds/Aliança Lliure Europa.<br/><br/> Modera:<span class=esdevenimentTime>Laura Pelay</span>. Secretària Adjunta a la Secretaria General d’UGT Catalunya.

La projecció internacional de Catalunya: un dret o una necessitat?

Santiago Castellà. Degà de la URV i redactor del Pla d’Acció Exterior de Catalunya.
Pascal Brice. Cònsol General de França a Barcelona.
Oriol Junqueras. Eurodiputat d’ERC al Parlament Europeu del Grup Els Verds/Aliança Lliure Europa.

Modera:Laura Pelay. Secretària Adjunta a la Secretaria General d’UGT Catalunya.

Dimecres 14
Dimecres 14
09:30 - 11:30
<h6 class=esdevenimentTime>La democràcia en perill</h6> <span class=esdevenimentTime>Joan Manuel Tresserras Gaju</span>. Professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB<br/> <span class=esdevenimentTime>Joan Subirats Humet</span>. Dr. en Ciències Econòmiques. Catedràtic de Ciència Política de la UAB<br/> <span class=esdevenimentTime>Gerardo Pisarello Prados</span>. Professor titular de Dret Constitucional de la UB. Vicepresident de l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC)<br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> David Miró</span>. Periodista

La democràcia en perill
Joan Manuel Tresserras Gaju. Professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB
Joan Subirats Humet. Dr. en Ciències Econòmiques. Catedràtic de Ciència Política de la UAB
Gerardo Pisarello Prados. Professor titular de Dret Constitucional de la UB. Vicepresident de l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC)
Modera: David Miró. Periodista

09:30 - 12:00
<h6 class=esdevenimentTime>Malestar privat o societat malalta?</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Francesca Zapater.</span> Metgessa CAP.<br/> <span class=esdevenimentTime>Matthew Tree.</span> Escriptor anglo-català.<br/> <span class=esdevenimentTime>Lucia Artazco.</span> Dir. de l’Institut de Serveis a la Comunitat de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Doctora en Ciències de la Salut i la Vida.<br/> <br/> Modera: <span class=esdevenimentTime>Isabel Ribas.</span> Coordinadora de Barcelona d’EUiA i Delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona.

Malestar privat o societat malalta?

Francesca Zapater. Metgessa CAP.
Matthew Tree. Escriptor anglo-català.
Lucia Artazco. Dir. de l’Institut de Serveis a la Comunitat de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Doctora en Ciències de la Salut i la Vida.

Modera: Isabel Ribas. Coordinadora de Barcelona d’EUiA i Delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona.

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>Les noves infelicitats</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Gemma Calvet.</span> Advocada i consultora en dret, polítiques socials i drets humans.<br/> <span class=esdevenimentTime>Milagros Pérez Oliva.</span> Periodista. <br/> <span class=esdevenimentTime>Carme Valls.</span> Metgessa i presidenta de la Fundació Catalunya Segle XXI.<br/> <br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Siscu Baiges.</span> Periodista. Subdirector del programa “Tots per tots” de Com Ràdio.

Les noves infelicitats

Gemma Calvet. Advocada i consultora en dret, polítiques socials i drets humans.
Milagros Pérez Oliva. Periodista.
Carme Valls. Metgessa i presidenta de la Fundació Catalunya Segle XXI.

Modera: Siscu Baiges. Periodista. Subdirector del programa “Tots per tots” de Com Ràdio.

Tarda

16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
Dilluns 12
Dilluns 12
16:30 - 18:30
<h6 class=esdevenimentTime>Els valors del sindicalisme. Com s’ha de reforçar el rol dels sindicats?</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Joan Carles Gallego</span>. Secretari de CCOO de Catalunya.<br/> <span class=esdevenimentTime>Josep Maria Àlvarez</span>. Secretari d’UGT de Catalunya.<br/><br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Anna Simó.</span> Portaveu del Grup Parlamentari d’ERC al Parlament de Catalunya.

Els valors del sindicalisme. Com s’ha de reforçar el rol dels sindicats?

Joan Carles Gallego. Secretari de CCOO de Catalunya.
Josep Maria Àlvarez. Secretari d’UGT de Catalunya.

Modera: Anna Simó. Portaveu del Grup Parlamentari d’ERC al Parlament de Catalunya.

18:30 - 20:00
<h6 class=esdevenimentTime>Còmic i Política</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Antonio Altarriba</span>. Catedràtic de literatura francesa a la Universitat del País Basc, escriptor i guionista.<br/> <span class=esdevenimentTime>Horacio Altuna</span>. Dibuixant de còmic.<br/> <br/> Modera<span class=esdevenimentTime>: Pepe Gálvez</span>. Economista, sindicalista i guionista, expert i crític de còmics.

Còmic i Política

Antonio Altarriba. Catedràtic de literatura francesa a la Universitat del País Basc, escriptor i guionista.
Horacio Altuna. Dibuixant de còmic.

Modera: Pepe Gálvez. Economista, sindicalista i guionista, expert i crític de còmics.

20:00 - 22:30
<h6 class=esdevenimentTime>Programa Cultural </h6> <span class=esdevenimentTime>Anna Roig i L’ombre de ton chien.</span> <br/> Lloc: Harlem Jazz Club.

Programa Cultural
Anna Roig i L’ombre de ton chien.
Lloc: Harlem Jazz Club.

Dimarts 13
Dimarts 13
16:30 - 18:30
<h6 class=esdevenimentTime>Catalunya i el dret a decidir</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Joan Ridao.</span> Diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats. <br/> <span class=esdevenimentTime>Joan Josep Nuet.</span> Senador d’EUiA i Secretari General del PCC.<br/> <span class=esdevenimentTime>Joan Josep López Burniol.</span> Notari.<br/><br/> Modera<span class=esdevenimentTime>: Oriol Illa</span>. Politòleg.

Catalunya i el dret a decidir

Joan Ridao. Diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats.
Joan Josep Nuet. Senador d’EUiA i Secretari General del PCC.
Joan Josep López Burniol. Notari.

Modera: Oriol Illa. Politòleg.

18:30 - 20:00
<h6 class=esdevenimentTime>La part fosca de la realitat</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Raul Argemí.</span> Escriptor.<br/> <span class=esdevenimentTime>Juan Madrid.</span> Escriptor, periodista i guionista.<br/><br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Ferran Espada.</span> Director d’<i>El Punt de Barcelona.</i>

La part fosca de la realitat

Raul Argemí. Escriptor.
Juan Madrid. Escriptor, periodista i guionista.

Modera: Ferran Espada. Director d’El Punt de Barcelona.

20:00 - 22:30
<h6 class=esdevenimentTime>Programa Cultural</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>“Sobre rodes” amb Circ Pistolet</span> <br/>Lloc: Plaça de la Mercè.<br/> Jam session al Harlem.

Programa Cultural

“Sobre rodes” amb Circ Pistolet
Lloc: Plaça de la Mercè.
Jam session al Harlem.

15 i 16 de juliol

Matí

09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
Dijous 15
Dijous 15
09:30 - 12:00
<h6 class=esdevenimentTime>Barris invisibles. Què s’ha fet dels barris que anomenàvem obrers?</h6> <br/> <span class=esdevenimentTime>Eva Fernández.</span> Infermera i antropòloga, presidenta de la FAVB.<br/> <span class=esdevenimentTime>Eduard Jiménez.</span> Economista i consultor en polítiques públiques.<br/> <span class=esdevenimentTime>Josep Maria Monferrer.</span> Professor jubilat. Portaveu de la Plataforma d’Entitats i Veïns de la Mina.<br/><br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Ricard Fernández.</span> Economista. Ex-secretari d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Barris invisibles. Què s’ha fet dels barris que anomenàvem obrers?

Eva Fernández. Infermera i antropòloga, presidenta de la FAVB.
Eduard Jiménez. Economista i consultor en polítiques públiques.
Josep Maria Monferrer. Professor jubilat. Portaveu de la Plataforma d’Entitats i Veïns de la Mina.

Modera: Ricard Fernández. Economista. Ex-secretari d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>Dependents i marginats. Com ha contribuït el tripartit a les polítiques de benestar?</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Judith Cobacho.</span> Directora de programes de Vincle.<br/> <span class=esdevenimentTime>Antonio Centeno.</span> Activista pels drets humans de les persones amb diversitat funcional i membre del Fòrum de Vida Independent.<br/> <span class=esdevenimentTime>Ricard Gomà.</span> Professor de ciència política de la UAB. Tinent d’alcalde d’Acció Social i Ciutadana de l’Ajuntament de Bcn.<br/><br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Jaume Reixach</span>. Director del setmanari <i>El Triangle</i> i del diari <i>www.eltriangle.eu</i>.

Dependents i marginats. Com ha contribuït el tripartit a les polítiques de benestar?

Judith Cobacho. Directora de programes de Vincle.
Antonio Centeno. Activista pels drets humans de les persones amb diversitat funcional i membre del Fòrum de Vida Independent.
Ricard Gomà. Professor de ciència política de la UAB. Tinent d’alcalde d’Acció Social i Ciutadana de l’Ajuntament de Bcn.

Modera: Jaume Reixach. Director del setmanari El Triangle i del diari www.eltriangle.eu.

Divendres 16
Divendres 16
09:30 - 12:00
<h6 class=esdevenimentTime>Balanç Polític i Futur. Reflexió sobre la desafecció política</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Joan Puigcercós.</span> President d’Esquerra Republicana de Catalunya.<br/> <span class=esdevenimentTime>Joan Herrera.</span> Secretari General d’ICV - cap de llista d’ICV-EUiA a les eleccions autonòmiques de 2010.<br/> <span class=esdevenimentTime>Miquel Iceta.</span> Viceprimer secretari i portaveu del PSC.<br/> <br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Antonio Franco.</span> Periodista.

Balanç Polític i Futur. Reflexió sobre la desafecció política

Joan Puigcercós. President d’Esquerra Republicana de Catalunya.
Joan Herrera. Secretari General d’ICV - cap de llista d’ICV-EUiA a les eleccions autonòmiques de 2010.
Miquel Iceta. Viceprimer secretari i portaveu del PSC.

Modera: Antonio Franco. Periodista.

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>La necessària esquerra del Segle XXI</h6> <h6 class=esdevenimentTime>Entrega de premis UPEC 2010</h6> Fatima Ghailan <br/> Jose Saramago en memoriam a la Fundació José Saramago <h6 class=esdevenimentTime>Conferència: crisi, valors socials i desafecció política</h6> <span class=esdevenimentTime>Joan Majó.</span> Enginyer i exministre d’Indústria<br/> <h6 class=esdevenimentTime>Parlaments de cloenda</h6> <span class=esdevenimentTime>Jordi Serrano</span>. Rector de la UPEC<br/> <span class=esdevenimentTime>Josep Lluís Carod Rovira.</span> Vicepresident de la Generalitat de Catalunya.<br/> <span class=esdevenimentTime>Joan Saura.</span> Conseller d’Interior i de Relacions Institucionals i Participació.<br/> <br/> <h6 class=esdevenimentTime>Comiat UPEC.</h6> <span class=esdevenimentTime>Jordi Serrano.</span>

La necessària esquerra del Segle XXI
Entrega de premis UPEC 2010
Fatima Ghailan
Jose Saramago en memoriam a la Fundació José Saramago
Conferència: crisi, valors socials i desafecció política
Joan Majó. Enginyer i exministre d’Indústria
Parlaments de cloenda
Jordi Serrano. Rector de la UPEC
Josep Lluís Carod Rovira. Vicepresident de la Generalitat de Catalunya.
Joan Saura. Conseller d’Interior i de Relacions Institucionals i Participació.

Comiat UPEC.
Jordi Serrano.

Tarda

16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
Dijous 15
Dijous 15
16:00 - 18:30
<h6 class=esdevenimentTime>Sense feina: l’atur a Catalunya. A qui afecta?</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Gregori Cascante.</span> Dir. Gral. del Grupo D'Aleph. Economista i Diplomat per IESE.<br/> <span class=esdevenimentTime>Sara Berbel.</span> Doctora en Psicologia Social i Dir. Gral. d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball.<br/> <span class=esdevenimentTime>Montserrat Solé Aubia.</span> Adjunta al Secretari per a la Immigració.<br/><br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Jordi Molet</span>. Periodista.

Sense feina: l’atur a Catalunya. A qui afecta?

Gregori Cascante. Dir. Gral. del Grupo D'Aleph. Economista i Diplomat per IESE.
Sara Berbel. Doctora en Psicologia Social i Dir. Gral. d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball.
Montserrat Solé Aubia. Adjunta al Secretari per a la Immigració.

Modera: Jordi Molet. Periodista.

18:30 - 20:00
<h6 class=esdevenimentTime>Novel·la negra, novel·la crítica, novel·la social.</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>David C.Hall</span>. Escriptor de novel·la negra.<br/> <span class=esdevenimentTime>Antonio Lozano.</span> Escriptor.<br/><br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Josep Maria Romero</span>. Secretari de Formació Sindical i Cultura de CCOO de Catalunya.

Novel·la negra, novel·la crítica, novel·la social.

David C.Hall. Escriptor de novel·la negra.
Antonio Lozano. Escriptor.

Modera: Josep Maria Romero. Secretari de Formació Sindical i Cultura de CCOO de Catalunya.

20:00 - 22:30
<h6 class=esdevenimentTime>Programa Cultural</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>“Contra el progrés”</span> Companyia de Teatre al Detall. <br/> <br/> Lloc: Teatre Tantarantana.

Programa Cultural

“Contra el progrés” Companyia de Teatre al Detall.

Lloc: Teatre Tantarantana.