Resistències

Data:
4-8 juliol de 2011

Lloc de realització: Sala de brigades internacionals UGT de Catalunya

(Ajuntament de Barcelona, Diputació Barcelona, Ajuntament de Barcelona Institut de Cultura, el Periódico, El viejo topo, Públic, Ara.cat, Món-3, Fundació Solidaritat UB, El Triangle, El Punt, El9Nou, Universitat Pompeu Fabra)

Consulta el programa complet

4, 5 i 6 de juliol

Matí

09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
Dimarts 5
Dimarts 5
09:30 - 11:30
<h6 class=esdevenimentTime>La tradició de l'esquerra: llargues trajectòries ens contemplen</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Juan Ramón Capella Hernández</span>. Catedràtic emèrit de Filosofia del Dret, Moral i Política. Filòsof i escriptor.<br/> <span class=esdevenimentTime>David Casassas i Marqués</span>. Doctor en Sociologia i professor de la UB.<br/> <span class=esdevenimentTime>Carles Martí i Jufresa</span>. Primer Secretari del PSC Barcelona.<br/> <br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Antonio Franco</span>. Periodista. Exdirector d'<i>El Periódico</i>.

La tradició de l'esquerra: llargues trajectòries ens contemplen

Juan Ramón Capella Hernández. Catedràtic emèrit de Filosofia del Dret, Moral i Política. Filòsof i escriptor.
David Casassas i Marqués. Doctor en Sociologia i professor de la UB.
Carles Martí i Jufresa. Primer Secretari del PSC Barcelona.

Modera: Antonio Franco. Periodista. Exdirector d'El Periódico.

Descans
11:30 - 12:00

Descans
11:30 - 12:00

Descans
11:30 - 12:00

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>L'esquerra del futur: de la desorientació i les incerteses a les conviccions</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Jordi Borja Sebastià</span>. Director de l'Àrea de Gestió de la Ciutat i Urbanisme de la UOC.<br/> <span class=esdevenimentTime>Gemma Calvet i Barot</span>. Advocada i consultora en dret, polítiques socials i drets humans.<br/> <span class=esdevenimentTime>Josep Bargalló Valls</span>. Exconseller de la Generalitat. Professor de l'ICE de la URV i patró de la Fundació Josep Irla.<br/><br/> Modera<span class=esdevenimentTime>: Jaume Reixach</span>. Director del setmanari <i>El Triangle</i> i del diari <i>www.eltriangle.eu</i>.

L'esquerra del futur: de la desorientació i les incerteses a les conviccions

Jordi Borja Sebastià. Director de l'Àrea de Gestió de la Ciutat i Urbanisme de la UOC.
Gemma Calvet i Barot. Advocada i consultora en dret, polítiques socials i drets humans.
Josep Bargalló Valls. Exconseller de la Generalitat. Professor de l'ICE de la URV i patró de la Fundació Josep Irla.

Modera: Jaume Reixach. Director del setmanari El Triangle i del diari www.eltriangle.eu.

Dimecres 6
Dimecres 6
09:30 - 11:30
<h6 class=esdevenimentTime>La democràcia en perill</h6> <span class=esdevenimentTime>Joan Manuel Tresserras Gaju</span>. Professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB<br/> <span class=esdevenimentTime>Joan Subirats Humet</span>. Dr. en Ciències Econòmiques. Catedràtic de Ciència Política de la UAB<br/> <span class=esdevenimentTime>Gerardo Pisarello Prados</span>. Professor titular de Dret Constitucional de la UB. Vicepresident de l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC)<br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> David Miró</span>. Periodista

La democràcia en perill
Joan Manuel Tresserras Gaju. Professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB
Joan Subirats Humet. Dr. en Ciències Econòmiques. Catedràtic de Ciència Política de la UAB
Gerardo Pisarello Prados. Professor titular de Dret Constitucional de la UB. Vicepresident de l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC)
Modera: David Miró. Periodista

09:30 - 11:30
<h6 class=esdevenimentTime>Els serveis públics en perill: Salut pública i mútues? Escola pública - escola privada? Pensions públiques - pensions privades?</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Milagros Pérez Oliva</span>. Periodista<br/> <span class=esdevenimentTime>Marina Geli i Fàbrega</span>. Metgessa internista. Exconsellera de Salut de la Generalitat de Catalunya i actualment diputada al Parlament de Catalunya.<br/> <span class=esdevenimentTime>Àngels Martínez Castells</span>. Doctora en Ciències Econòmiques. Presidenta de Dempeus per la Salut Pública i una de les autores de <i>Reacciona</i>.<br/> <br/> Modera<span class=esdevenimentTime>: Javi López</span>. Primer Secretari de la Joventut Socialista de Catalunya.

Els serveis públics en perill: Salut pública i mútues? Escola pública - escola privada? Pensions públiques - pensions privades?

Milagros Pérez Oliva. Periodista
Marina Geli i Fàbrega. Metgessa internista. Exconsellera de Salut de la Generalitat de Catalunya i actualment diputada al Parlament de Catalunya.
Àngels Martínez Castells. Doctora en Ciències Econòmiques. Presidenta de Dempeus per la Salut Pública i una de les autores de Reacciona.

Modera: Javi López. Primer Secretari de la Joventut Socialista de Catalunya.

Descans
11:30 - 12:00

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>Atur juvenil: fracàs individual o fracàs social</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Pau Serracant</span>. Sociòleg especialitzat en temes de joventut. <br/> <span class=esdevenimentTime>Silvia Carrasco Pons</span>. Professora d'Antropologia Social de la UAB. Sotsdirectora del Centre d'Estudis i Recerca sobre Migracions. <br/> <span class=esdevenimentTime>Mar Serna Calvo.</span> Exconsellera deTreball (2006-2010). Actualment magistrada de l'ordre jurisdiccional social. <br/> <span class=esdevenimentTime>Dani Garcia Tenorio.</span> Portaveu nacional d'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya. <br/> <span class=esdevenimentTime>Tània Pérez Díaz</span>. Coordinadora nacional d'Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya. <br/><br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Jordi Molet.</span> Periodista.

Atur juvenil: fracàs individual o fracàs social

Pau Serracant. Sociòleg especialitzat en temes de joventut.
Silvia Carrasco Pons. Professora d'Antropologia Social de la UAB. Sotsdirectora del Centre d'Estudis i Recerca sobre Migracions.
Mar Serna Calvo. Exconsellera deTreball (2006-2010). Actualment magistrada de l'ordre jurisdiccional social.
Dani Garcia Tenorio. Portaveu nacional d'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya.
Tània Pérez Díaz. Coordinadora nacional d'Acció Jove - Joves de CCOO de Catalunya.

Modera: Jordi Molet. Periodista.

Tarda

16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
Dimarts 5
Dimarts 5
16:00 - 18:00
<h6 class=esdevenimentTime>Pujar els impostos és d'esquerres: per què l'esquerra ha perdut la batalla ideològica dels impostos?</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Vicenç Navarro.</span> Catedràtic de Ciències Polítiques i Socials a la UPF. Professor de Polítiques Públiques a The Johns Hopkins University (Baltimore, EUA).<br/> <span class=esdevenimentTime>Òscar Mateos.</span> Portaveu de la Plataforma per una Fiscalitat, Justa, Ambiental i Solidària.<br/> <span class=esdevenimentTime>José Maria Mollinedo Santa.</span> Secretari general de Tècnics del Ministeri d'Hisenda (GESTHA).<br/> <span class=esdevenimentTime>Laia Ortiz.</span> Diputada del GP d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa i Portaveu d'ICV.<br/> <br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Ariadna Trillas.</span> Sotsdirectora del diari <i>Ara</i>.

Pujar els impostos és d'esquerres: per què l'esquerra ha perdut la batalla ideològica dels impostos?

Vicenç Navarro. Catedràtic de Ciències Polítiques i Socials a la UPF. Professor de Polítiques Públiques a The Johns Hopkins University (Baltimore, EUA).
Òscar Mateos. Portaveu de la Plataforma per una Fiscalitat, Justa, Ambiental i Solidària.
José Maria Mollinedo Santa. Secretari general de Tècnics del Ministeri d'Hisenda (GESTHA).
Laia Ortiz. Diputada del GP d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa i Portaveu d'ICV.

Modera: Ariadna Trillas. Sotsdirectora del diari Ara.

Descans
18:00 - 18:30

18:30 - 20:30
<h6 class=esdevenimentTime>Els vespres amb: Una mirada a Toni Judt</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Ramon Espasa i Oliver.</span> Metge i polític català.<br/><br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Josep Maria Romero Velarde</span>. Secretari de Formació Sindical i Cultural de CCOO de Catalunya.

Els vespres amb: Una mirada a Toni Judt

Ramon Espasa i Oliver. Metge i polític català.

Modera: Josep Maria Romero Velarde. Secretari de Formació Sindical i Cultural de CCOO de Catalunya.

Descans
11:30 - 12:00

Descans
11:30 - 12:00

Dimecres 6
Dimecres 6
16:00 - 18:00
<h6 class=esdevenimentTime>La democratització dels recursos primaris: la crisi alimentària, energètica i de l'aigua</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Pedro Arrojo</span>. Doctor en Ciències Físiques per la Universitat de Saragossa. Professor titular del Departament d'Anàlisi Econòmica de la UNIZAR.<br/> <span class=esdevenimentTime>Marcel Coderch. </span> Doctor en Enginyeria Elèctrica. Professor honorífic de la UPC.<br/> <span class=esdevenimentTime>Jordi Miralles i Ferrer</span>. Biòleg i comunicador ambiental. President de la Fundació Terra.<br/> <br/> Modera: <span class=esdevenimentTime>Rosa Massagué</span>. Periodista.

La democratització dels recursos primaris: la crisi alimentària, energètica i de l'aigua

Pedro Arrojo. Doctor en Ciències Físiques per la Universitat de Saragossa. Professor titular del Departament d'Anàlisi Econòmica de la UNIZAR.
Marcel Coderch. Doctor en Enginyeria Elèctrica. Professor honorífic de la UPC.
Jordi Miralles i Ferrer. Biòleg i comunicador ambiental. President de la Fundació Terra.

Modera: Rosa Massagué. Periodista.

Descans
18:00 - 18:30

18:30 - 20:30
<h6 class=esdevenimentTime>Els vespres amb: Madrid no és París</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Daniel Albalate.</span> Professor de Política Econòmica de la UB. Coordinador de la Càtedra Pasqual Maragall.<br/> <span class=esdevenimentTime>Ole Thorson.</span> Dr. Enginyer de Camins. President de Prevenció d'Accidents.<br/> <span class=esdevenimentTime>Manel Larrosa</span>. Arquitecte, interessat en la perifèria de la metròpoli barcelonina.<br/> <br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Luis Juberías</span>. Secretari de la UPEC. Director de la Fundació Pere Ardiaca. Membre del col.lectiu Inflexió.

Els vespres amb: Madrid no és París

Daniel Albalate. Professor de Política Econòmica de la UB. Coordinador de la Càtedra Pasqual Maragall.
Ole Thorson. Dr. Enginyer de Camins. President de Prevenció d'Accidents.
Manel Larrosa. Arquitecte, interessat en la perifèria de la metròpoli barcelonina.

Modera: Luis Juberías. Secretari de la UPEC. Director de la Fundació Pere Ardiaca. Membre del col.lectiu Inflexió.

7 i 8 de juliol

Matí

09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
Dijous 7
Dijous 7
09:30 - 11:30
<h6 class=esdevenimentTime>Nou mapa bancari: qui podrà obrir l'aixeta al crèdit?</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Isabel Sánchez</span>. Directora territorial de Triodos Bank a Catalunya i Balears.<br/> <span class=esdevenimentTime>Agustí Colom i Cabau</span>. Professor del Departament de Teoria Econòmica de la UB.<br/> <span class=esdevenimentTime>Miquel Salazar Canalda</span>. Gerent de l’Organisme de Gestió i Recaptació de Tributs de la Diputació de Barcelona.<br/> <br/> Modera: <span class=esdevenimentTime>Ricard Fernández Ontiveros.</span> Economista. Exsecretari d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Nou mapa bancari: qui podrà obrir l'aixeta al crèdit?

Isabel Sánchez. Directora territorial de Triodos Bank a Catalunya i Balears.
Agustí Colom i Cabau. Professor del Departament de Teoria Econòmica de la UB.
Miquel Salazar Canalda. Gerent de l’Organisme de Gestió i Recaptació de Tributs de la Diputació de Barcelona.

Modera: Ricard Fernández Ontiveros. Economista. Exsecretari d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Descans
11:30 - 12:00

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>Famílies hipotecades i desnonades: qui paga la festa?</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Dolors Clavell i Nadal.</span> Advocada, especialista en dret administratiu, immobiliari, urbanisme, habitatge i medi ambient.<br/> <span class=esdevenimentTime>Ada Colau.</span> Membre de l'Observatori DESC i impulsora de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.<br/> <span class=esdevenimentTime>Martí Batllori.</span> Advocat. Professor associat de Dret Mercantil de la UdG.<br/> <br/> Modera: <span class=esdevenimentTime>Ricard Fernández Ontiveros.</span> Economista. Exsecretari d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Famílies hipotecades i desnonades: qui paga la festa?

Dolors Clavell i Nadal. Advocada, especialista en dret administratiu, immobiliari, urbanisme, habitatge i medi ambient.
Ada Colau. Membre de l'Observatori DESC i impulsora de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.
Martí Batllori. Advocat. Professor associat de Dret Mercantil de la UdG.

Modera: Ricard Fernández Ontiveros. Economista. Exsecretari d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Divendres 8
Divendres 8
09:30 - 11:30
<h6 class=esdevenimentTime>Revoltes al nord d’Àfrica: La situació de la Mediterrània</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Ferran Izquierdo Brichs</span>. Professor de Relacions Internacionals de la UAB.<br/> <span class=esdevenimentTime>Laura Feliu i Martínez.</span> Professora de Relacions Internacionals de la UAB.<br/> <span class=esdevenimentTime>Eduard Soler i Lecha</span>. Investigador principal de l'Àrea de Mediterrània i Orient Mitjà del CIDOB.<br/> <br/> Modera: <span class=esdevenimentTime>Laura Pelay</span>. Secretària adjunta a la Secretaria General de la UGT de Catalunya.

Revoltes al nord d’Àfrica: La situació de la Mediterrània

Ferran Izquierdo Brichs. Professor de Relacions Internacionals de la UAB.
Laura Feliu i Martínez. Professora de Relacions Internacionals de la UAB.
Eduard Soler i Lecha. Investigador principal de l'Àrea de Mediterrània i Orient Mitjà del CIDOB.

Modera: Laura Pelay. Secretària adjunta a la Secretaria General de la UGT de Catalunya.

Descans
11:30 - 12:00

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>Conferència de Cloenda</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Antonio Gutiérrez Vegara</span>. President de la Comissió d'Economia i Hisenda en el Congrés dels Diputats i Secretari General de CCOO (1987 - 2000).</span><br/> Presenta<span class=esdevenimentTime>: Francesc Trillas</span>. Professor d’Economia de la UAB. <br/><br/> <h6 class=esdevenimentTime>Premis UPEC.</h6> Sr. Josep Fontana, historiador<br/> Comissió organitzadora de l'homenatge a la Generació TOP.<br/> Plataforma d'afectats per les hipoteques</span>.

Conferència de Cloenda

Antonio Gutiérrez Vegara. President de la Comissió d'Economia i Hisenda en el Congrés dels Diputats i Secretari General de CCOO (1987 - 2000).
Presenta: Francesc Trillas. Professor d’Economia de la UAB.

Premis UPEC.
Sr. Josep Fontana, historiador
Comissió organitzadora de l'homenatge a la Generació TOP.
Plataforma d'afectats per les hipoteques.

Tarda

16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
Dijous 7
Dijous 7
16:00 - 18:00
<h6 class=esdevenimentTime>Què n'hem de fer, de les caixes?</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Jordi Garcia Rodríguez</span>. Membre del Consell d'Administració de Catalunya Caixa en representació dels treballadors.<br/> <span class=esdevenimentTime>Anton Gasol</span>. Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UB. Analista econòmic-financer.<br/> <span class=esdevenimentTime>Antoni Serra Ramoneda</span>. Professor emèrit de la UAB.<br/> <br/> Modera: <span class=esdevenimentTime> Ricard Fernández Ontiveros</span>. Economista. Exsecretari d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Què n'hem de fer, de les caixes?

Jordi Garcia Rodríguez. Membre del Consell d'Administració de Catalunya Caixa en representació dels treballadors.
Anton Gasol. Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UB. Analista econòmic-financer.
Antoni Serra Ramoneda. Professor emèrit de la UAB.

Modera: Ricard Fernández Ontiveros. Economista. Exsecretari d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Descans
18:00 - 18:30

18:30 - 20:30
<h6 class=esdevenimentTime>Els vespres amb: El futur del capitalisme</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Salvador Giner. </span> Catedràtic de Sociologia. President de l'Institut d'Estudis Catalans.<br/><br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Arcadi Oliveres</span>. President de Justícia i Pau. Professor del Departament d'Economia Aplicada de la UAB.

Els vespres amb: El futur del capitalisme

Salvador Giner. Catedràtic de Sociologia. President de l'Institut d'Estudis Catalans.

Modera: Arcadi Oliveres. President de Justícia i Pau. Professor del Departament d'Economia Aplicada de la UAB.

Divendres 8
Divendres 8