El futur és a les nostres mans

Data: 2-6 juliol de 2012

Lloc de realització: Sala d’actes de CCOO de Catalunya.

(el Periódico, El viejo topo, Ara.cat, CCOO, L’independent, El Triangle, El Punt-Avui, El9Nou, Món-3, Fundació Solidaritat UB, Universitat Pompeu Fabra, Ajuntament de Barcelona)

Consulta el programa complet

2, 3 i 4 de juliol

Matí

09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
Dimarts 3
Dimarts 3
09:30 - 11:30
<h6 class=esdevenimentTime>Cap a on va Catalunya.</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Miquel Caminal i Badia.</span> Catedràtic de Ciència Política de la UB.<br/> <span class=esdevenimentTime>Joan Botella Corral.</span> Catedràtic de Ciència Política de la UAB.<br/> <span class=esdevenimentTime>Jaume López Hernández.</span> Professor del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF. <br/> <br/>Modera:<span class=esdevenimentTime> Antonio Franco</span>. Periodista. Exdirector d'<i>El Periódico</i>.

Cap a on va Catalunya.

Miquel Caminal i Badia. Catedràtic de Ciència Política de la UB.
Joan Botella Corral. Catedràtic de Ciència Política de la UAB.
Jaume López Hernández. Professor del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF.

Modera: Antonio Franco. Periodista. Exdirector d'El Periódico.

Descans
11:30 - 12:00

Descans
11:30 - 12:00

Descans
11:30 - 12:00

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>Pacte fiscal, concert econòmic...</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Maite Vilalta Ferrer</span>. Professora Titular d'Hisenda Pública de la UB.<br/> <span class=esdevenimentTime>Muriel Casals i Couturier</span>. Presidenta d'Òmnium Cultural. Professora d'Anàlisi Econòmica de la UAB. Departament d'Economia i Història Econòmica <br/><span class=esdevenimentTime>Gemma Calvet i Barot</span>. Advocada i consultora en dret, polítiques socials i drets humans. <br/><br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Jaume Reixach.</span> Director del setmanari <i>El Triangle</i> i del diari<i> www.eltriangle.eu</i>.

Pacte fiscal, concert econòmic...

Maite Vilalta Ferrer. Professora Titular d'Hisenda Pública de la UB.
Muriel Casals i Couturier. Presidenta d'Òmnium Cultural. Professora d'Anàlisi Econòmica de la UAB. Departament d'Economia i Història Econòmica
Gemma Calvet i Barot. Advocada i consultora en dret, polítiques socials i drets humans.

Modera: Jaume Reixach. Director del setmanari El Triangle i del diari www.eltriangle.eu.

Dimecres 4
Dimecres 4
09:30 - 11:30
<h6 class=esdevenimentTime>La democràcia en perill</h6> <span class=esdevenimentTime>Joan Manuel Tresserras Gaju</span>. Professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB<br/> <span class=esdevenimentTime>Joan Subirats Humet</span>. Dr. en Ciències Econòmiques. Catedràtic de Ciència Política de la UAB<br/> <span class=esdevenimentTime>Gerardo Pisarello Prados</span>. Professor titular de Dret Constitucional de la UB. Vicepresident de l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC)<br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> David Miró</span>. Periodista

La democràcia en perill
Joan Manuel Tresserras Gaju. Professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB
Joan Subirats Humet. Dr. en Ciències Econòmiques. Catedràtic de Ciència Política de la UAB
Gerardo Pisarello Prados. Professor titular de Dret Constitucional de la UB. Vicepresident de l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC)
Modera: David Miró. Periodista

09:30 - 11:30
<h6 class=esdevenimentTime>La democràcia en perill</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Joan Manuel Tresserras Gaju.</span> Professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB.<br/> <span class=esdevenimentTime>Joan Subirats Humet</span>. Dr. en Ciències Econòmiques. Catedràtic de Ciència Política de la UAB<br/> <span class=esdevenimentTime>Gerardo Pisarello Prados</span>. Professor titular de Dret Constitucional de la UB. Vicepresident de l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC).<br/><br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> David Miró</span>. Periodista.

La democràcia en perill

Joan Manuel Tresserras Gaju. Professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB.
Joan Subirats Humet. Dr. en Ciències Econòmiques. Catedràtic de Ciència Política de la UAB
Gerardo Pisarello Prados. Professor titular de Dret Constitucional de la UB. Vicepresident de l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC).

Modera: David Miró. Periodista.

Descans
11:30 - 12:00

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>Els sindicats. Repensant Europa</h6> <br/> <span class=esdevenimentTime>Ignacio Fernández Toxo</span>. President de la Confederació Europea de Sindicats.<br/><br/> Presenta:<span class=esdevenimentTime> Josep M. Àlvarez Suàrez</span>. Secretari general de la UGT de Catalunya.

Els sindicats. Repensant Europa

Ignacio Fernández Toxo. President de la Confederació Europea de Sindicats.

Presenta: Josep M. Àlvarez Suàrez. Secretari general de la UGT de Catalunya.

Tarda

16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
Dimarts 3
Dimarts 3
16:00 - 18:00
<h6 class=esdevenimentTime>Els nous altres catalans</h6> <br/> <span class=esdevenimentTime>Said el Kadaoui Moussaoui</span>. Psicòleg i escriptor. Autor de la novel·la "Límites y Fronteras" i del llibre "Cartes al meu fill, un català de soca-rel, gairebé".<br/> <span class=esdevenimentTime>Fathia Benhammou</span>. Cap de programes de la Fundació Jaume Bofill. Mestra d'educació infantil. <br/><span class=esdevenimentTime>Najat El Hachmi Buhhu</span>. Escriptora.<br/><span class=esdevenimentTime>Pius Alibek Hermez.</span> Filòleg. Escriptor i restaurador.<br/><br/>Modera:<span class=esdevenimentTime> Jordi Molet.</span> Periodista.

Els nous altres catalans

Said el Kadaoui Moussaoui. Psicòleg i escriptor. Autor de la novel·la "Límites y Fronteras" i del llibre "Cartes al meu fill, un català de soca-rel, gairebé".
Fathia Benhammou. Cap de programes de la Fundació Jaume Bofill. Mestra d'educació infantil.
Najat El Hachmi Buhhu. Escriptora.
Pius Alibek Hermez. Filòleg. Escriptor i restaurador.

Modera: Jordi Molet. Periodista.

Descans
18:00 - 18:30

18:30 - 20:30
<h6 class=esdevenimentTime>Els vespres amb: Diguem prou!</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Arcadi Oliveres</span>. <br/> President de Justícia i Pau. Professor del Departament d'Economia Aplicada de la UAB.<br/> <br/>Presenta<span class=esdevenimentTime>: David Minoves</span>. Membre de la Junta directiva de la UPEC.

Els vespres amb: Diguem prou!

Arcadi Oliveres.
President de Justícia i Pau. Professor del Departament d'Economia Aplicada de la UAB.

Presenta: David Minoves. Membre de la Junta directiva de la UPEC.

4 i 5 de juliol

Matí

09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
Dijous 5
Dijous 5
09:30 - 11:30
<h6 class=esdevenimentTime>Per una alternativa al neoliberalisme</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Enric Tello Aragay</span>. Historiador econòmic i ambiental de la UB. President d'Ecologistes en Acció de Catalunya.<br/> <span class=esdevenimentTime>Cristina Carrasco Bengoa. </span> Professora de Teoria Econòmica de la UB. Militant del moviment feminista. Temes d'estudi relacionats amb l'economia feminista.<br/> <span class=esdevenimentTime>Vicenç Navarro López.</span> Catedràtic de Ciències Polítiques i Socials de la UPF. Professor de Polítiques Públiques a The Johns Hopkins University (Baltimore, EUA).<br/><br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Siscu Baiges.</span> Periodista. Subdirector del programa <i>Tots x Tots</i> de Com Ràdio.

Per una alternativa al neoliberalisme

Enric Tello Aragay. Historiador econòmic i ambiental de la UB. President d'Ecologistes en Acció de Catalunya.
Cristina Carrasco Bengoa. Professora de Teoria Econòmica de la UB. Militant del moviment feminista. Temes d'estudi relacionats amb l'economia feminista.
Vicenç Navarro López. Catedràtic de Ciències Polítiques i Socials de la UPF. Professor de Polítiques Públiques a The Johns Hopkins University (Baltimore, EUA).

Modera: Siscu Baiges. Periodista. Subdirector del programa Tots x Tots de Com Ràdio.

Descans
11:30 - 12:00

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>Economia crítica: Sortida al model econòmic des de l'esquerra</h6> <br/> <span class=esdevenimentTime>Alberto Recio Andreu</span>. Doctor en Economia. Professor titular Departament d'Economia Aplicada de la UAB<br/> <span class=esdevenimentTime>Ivan Miró Acedo</span>. Sociòleg. Investigador en economia cooperativa. Soci de la cooperativa La Ciutat Invisible, participa en diferents moviments socials des del barri de Sants.<br/> <span class=esdevenimentTime>Antoni Domènech Figueres</span>. Editor General de <i>Sin Permiso</i>. Catedràtic Departament de Teoria Sociològica, Filosofia del Dret i Metodologia de les Ciències Socials de la UB.<br/> </span><br/><br/> Modera: <span class=esdevenimentTime>Xavier Domènech</span>. Membre de la Junta directiva de la UPEC.

Economia crítica: Sortida al model econòmic des de l'esquerra

Alberto Recio Andreu. Doctor en Economia. Professor titular Departament d'Economia Aplicada de la UAB
Ivan Miró Acedo. Sociòleg. Investigador en economia cooperativa. Soci de la cooperativa La Ciutat Invisible, participa en diferents moviments socials des del barri de Sants.
Antoni Domènech Figueres. Editor General de Sin Permiso. Catedràtic Departament de Teoria Sociològica, Filosofia del Dret i Metodologia de les Ciències Socials de la UB.


Modera: Xavier Domènech. Membre de la Junta directiva de la UPEC.

Divendres 6
Divendres 6
09:30 - 11:30
<h6 class=esdevenimentTime>La cultura de la crisi. La crisi de la cultura</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Pere Pons</span>. Director de la revista <i>Jaç</i>.<br/><span class=esdevenimentTime>Manel Barceló</span>. Actor, autor, guionista d'historieta i de televisió. Secretari General de l'AADPC (2001-2009).<br/> <span class=esdevenimentTime>Carles Vidal i Serrano</span>. Baix elèctric i guitarra. Companyia Elèctrica Dharma.<br/><br/> Modera<span class=esdevenimentTime>: Pere Camps</span>. Director de <i>Barnasants</i>.

La cultura de la crisi. La crisi de la cultura

Pere Pons. Director de la revista Jaç.
Manel Barceló. Actor, autor, guionista d'historieta i de televisió. Secretari General de l'AADPC (2001-2009).
Carles Vidal i Serrano. Baix elèctric i guitarra. Companyia Elèctrica Dharma.

Modera: Pere Camps. Director de Barnasants.

Descans
11:30 - 12:00

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>Cloenda</h6> <h6 class=esdevenimentTime>PREMIS 2012</h6> Associació planificació familiar <br/> Iniciativa penal popular de defensa del sistema públic de salut <h6 class=esdevenimentTime>Conferència Cloenda: El futur de Catalunya</h6> <span class=esdevenimentTime>Oriol Junqueras i Vies</span>. President d'Esquerra Republicana de Catalunya.<br/> <span class=esdevenimentTime>Joan Herrera i Torres</span>. Secretari general d'Iniciativa per Catalunya Verds.<br/> <span class=esdevenimentTime>Pere Navarro i Morera</span>. Primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya.<br/> <span class=esdevenimentTime>Jordi Miralles i Conte</span>. Secretari general d'Esquerra Unida i Alternativa.

Cloenda
PREMIS 2012
Associació planificació familiar
Iniciativa penal popular de defensa del sistema públic de salut
Conferència Cloenda: El futur de Catalunya
Oriol Junqueras i Vies. President d'Esquerra Republicana de Catalunya.
Joan Herrera i Torres. Secretari general d'Iniciativa per Catalunya Verds.
Pere Navarro i Morera. Primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya.
Jordi Miralles i Conte. Secretari general d'Esquerra Unida i Alternativa.

Tarda

16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
Dijous 5
Dijous 5
16:00 - 18:00
<h6 class=esdevenimentTime>Una societat desigual</h6> <br/> <span class=esdevenimentTime>Marina Subirats i Martori.</span> Sociòloga. Catedràtica emèrita de Sociologia de la UAB.<br/> <span class=esdevenimentTime>Oriol Estela Barnet.</span> Professional del desenvolupament local. <br/><span class=esdevenimentTime>Eduard Jiménez Hernández.</span> Economista i consultor en polítiques públiques. Director de Innovación y Consultoría en Políticas Públicas sl. Editor de <i>P3T -Journal of Public Policies and Territory-- </i><br/><br/>Modera<span class=esdevenimentTime>: Ricard Fernández Ontiveros</span>. Economista. Exsecretari d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Una societat desigual

Marina Subirats i Martori. Sociòloga. Catedràtica emèrita de Sociologia de la UAB.
Oriol Estela Barnet. Professional del desenvolupament local.
Eduard Jiménez Hernández. Economista i consultor en polítiques públiques. Director de Innovación y Consultoría en Políticas Públicas sl. Editor de P3T -Journal of Public Policies and Territory--

Modera: Ricard Fernández Ontiveros. Economista. Exsecretari d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Descans
18:00 - 18:30

18:30 - 20:30
<h6 class=esdevenimentTime>Els vespres amb: La torre de la arrogancia</h6> <br/> <span class=esdevenimentTime>Antón Costas Comesaña</span>. Catedràtic d'Economia Aplicada de la UB.<br/> <br/> Presenta:<span class=esdevenimentTime> Ricard Fernández Ontiveros</span>. Economista. Exsecretari d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Els vespres amb: La torre de la arrogancia

Antón Costas Comesaña. Catedràtic d'Economia Aplicada de la UB.

Presenta: Ricard Fernández Ontiveros. Economista. Exsecretari d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Divendres 6
Divendres 6