La XIV edició de la UPEC ja està en marxa!. Estem preparant un seguit de propostes de debat, presidides per un lema “El futur del treball. Utopia o distopia?”. Parlarem amplament sobre els temes relacionats amb els drets del treball i les polítiques públiques, la precarització, el paper dels sindicats o les pensions són alguns dels temes que estan sobre la taula. També l’amenaça a les llibertats o sobre els murs que avui han de saltar els joves, etc. En la mesura que anem tancant propostes del Programa de la UPEC 2018, us les anirem compartint al web, el Butlletí i les xarxes socials.

L’edició 2018 no estarà al marge dels temps confusos que estem vivint. De fet entre les confusions, els canvis de plans i les incerteses estan provocant una situació mai viscuda als darrers 40 anys. És mostra d’aquest malestar el fet que el digital “Crític” va tenir com a article més llegit del 2017 “10 consells per cuidar-se en temps de conflicte” de Judit Pastor. És un article on s’analitzen amb experts les conseqüències per la salut de la ciutadania en els moments d’estrès i de rabiosa acció política que hem viscut.

El cartell de les Jornades 2018 és obra de l’artista Werens

Aquest any la UPEC ha editat el llibre: “Narcís Monturiol i el submarí que posaria fi a totes les guerres” que serà obsequiat a totes les persones assistents a l’edició d’enguany. També es lliurarà un cartell de les jornades a tots aquells que ho desitgin.

Consulta el programa complet

09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
Dimecres 4
Dimecres 4
09:30 - 11:30
<h6 class=esdevenimentTime>Inauguració</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Camil Ros.</span> Secretari general de la UGT.<br/> <span class=esdevenimentTime>Javier Pacheco.</span> Secretari general de CC OO.<br/> <span class=esdevenimentTime>Jordi Serrano.</span> Rector de la UPEC.<br/> <span class=esdevenimentTime>Gerardo Pisarello. </span>Primer tinent d’alcalde. Ajuntament de Barcelona.<br/><br/> <h6 class=esdevenimentTime>Conferència inaugural</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Diàleg des dels Miralls Trencats</span> entre<span class=esdevenimentTime> John Carlin</span>, escriptor i periodista de La Vanguardia, amb <span class=esdevenimentTime> Sara González,</span> periodista de <i>Nació Digital</i>.

Inauguració

Camil Ros. Secretari general de la UGT.
Javier Pacheco. Secretari general de CC OO.
Jordi Serrano. Rector de la UPEC.
Gerardo Pisarello. Primer tinent d’alcalde. Ajuntament de Barcelona.

Conferència inaugural

Diàleg des dels Miralls Trencats entre John Carlin, escriptor i periodista de La Vanguardia, amb Sara González, periodista de Nació Digital.

Descans
11:30 - 12:00

Descans
11:30 - 12:00

Descans
11:30 - 12:00

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>Futbol, l’opi del poble de la democràcia?</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Alena Arregui</span>. Periodista del digital <i>Panenka</i>. <br/> <span class=esdevenimentTime>Carles Santacana.</span> Historiador i professor de la UB. Assessor del Centre de Documentació i Estudis del FC Barcelona. <br/> <span class=esdevenimentTime>Oleguer Presas.</span> Exjugador de futbol. Llicenciat en Economia per la UAB. <br/><br/> <span class=esdevenimentTime>Moderació:</span> Marga Lluch (RNE)

Futbol, l’opi del poble de la democràcia?

Alena Arregui. Periodista del digital Panenka.
Carles Santacana. Historiador i professor de la UB. Assessor del Centre de Documentació i Estudis del FC Barcelona.
Oleguer Presas. Exjugador de futbol. Llicenciat en Economia per la UAB.

Moderació: Marga Lluch (RNE)

Dijous 5
Dijous 5
09:30 - 11:30
<h6 class=esdevenimentTime>Treball amb drets </h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Joaquín Pérez Rey.</span> Professor titular de Dret del Treball i la Seguretat Social a la UCM.<br/> <span class=esdevenimentTime>Cristina Santos.</span> Membre del comitè d’empresa de Serveis a Bord de l'AVE (Ferrovial).<br/> <span class=esdevenimentTime>Mònica Clua-Losada</span>. Professora al Departament de Ciències Polítiques de la Universitat de Texas. <br/><br/> <span class=esdevenimentTime>Moderació:</span> Laia Soldevila (<i>Crític</i>)

Treball amb drets

Joaquín Pérez Rey. Professor titular de Dret del Treball i la Seguretat Social a la UCM.
Cristina Santos. Membre del comitè d’empresa de Serveis a Bord de l'AVE (Ferrovial).
Mònica Clua-Losada. Professora al Departament de Ciències Polítiques de la Universitat de Texas.

Moderació: Laia Soldevila (Crític)

Descans
11:30 - 12:00

Descans
11:30 - 12:00

Descans
11:30 - 12:00

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>I ara, què cal fer?</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Eduard López.</span> ERC. Vicesecretari general d’acció política<br/> <span class=esdevenimentTime>Salvador Illa </span>. PSC. Secretari d’organització<br/> <span class=esdevenimentTime>Paola Lo Cascio.</span> Membre de la direcció de Catalunya en Comú.<br/> <span class=esdevenimentTime>Mireia Vehí</span>. Exdiputada al Parlament de Catalunya per la CUP-Crida Constituent.<br/><br/> <span class=esdevenimentTime> Moderació:</span> Quico Sallés (<i>El Món</i>)

I ara, què cal fer?

Eduard López. ERC. Vicesecretari general d’acció política
Salvador Illa . PSC. Secretari d’organització
Paola Lo Cascio. Membre de la direcció de Catalunya en Comú.
Mireia Vehí. Exdiputada al Parlament de Catalunya per la CUP-Crida Constituent.

Moderació: Quico Sallés (El Món)

Divendres 6
Divendres 6

16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
Dijous 5
Dijous 5
16:00 - 18:00
<h6 class=esdevenimentTime>Joves i el mur infranquejable</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Berta Barbet</span>. Politòloga per la UPF. Doctora en Ciències Polítiques per la Universitat de Leicester.<br/> <span class=esdevenimentTime>Arantxa Tirado</span>. Politòloga. Doctora en Relacions Internacionals per la UAB i Doctora en Estudis Llatinoamericans per la UNAM<br/> <span class=esdevenimentTime>Juan Carlos Monedero</span>. Professor de Ciència Política a la Universitat Complutense de Madrid. <br/><br/> <span class=esdevenimentTime>Moderació:</span> Anna Pacheco (<i>Playground</i>)

Joves i el mur infranquejable

Berta Barbet. Politòloga per la UPF. Doctora en Ciències Polítiques per la Universitat de Leicester.
Arantxa Tirado. Politòloga. Doctora en Relacions Internacionals per la UAB i Doctora en Estudis Llatinoamericans per la UNAM
Juan Carlos Monedero. Professor de Ciència Política a la Universitat Complutense de Madrid.

Moderació: Anna Pacheco (Playground)

16:00 - 18:00
<h6 class=esdevenimentTime>Joves i el mur infranquejable</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Berta Barbet.</span> Politòloga per la UPF.<br/> Doctora en Ciències Polítiques per la Universitat de Leicester.<br/> <span class=esdevenimentTime>Arantxa Tirado. </span>Politòloga. Doctora en Relacions Internacionals per la UAB i Doctora en Estudis Llatinoamericans per la UNAM.<br/> <span class=esdevenimentTime>Juan Carlos Monedero.</span> Professor de Ciència Política a la Universitat Complutense de Madrid.<br/> <span class=esdevenimentTime>Albert Martín.</span> Sociòleg. Doctor en Sociologia per la UAB. <span class=esdevenimentTime>Moderació:</span> Anna Pacheco (<i>Playground</i>).<br/>

Joves i el mur infranquejable

Berta Barbet. Politòloga per la UPF.
Doctora en Ciències Polítiques per la Universitat de Leicester.
Arantxa Tirado. Politòloga. Doctora en Relacions Internacionals per la UAB i Doctora en Estudis Llatinoamericans per la UNAM.
Juan Carlos Monedero. Professor de Ciència Política a la Universitat Complutense de Madrid.
Albert Martín. Sociòleg. Doctor en Sociologia per la UAB. Moderació: Anna Pacheco (Playground).

Descans
18:00 - 18:30

Descans

18:30 - 20:00
<h6 class=esdevenimentTime>Democràcia en perill?</h6><br/> Diàleg entre <span class=esdevenimentTime>Javier Pérez Royo</span>, catedràtic de Dret Constitucional a la Universitat de Sevilla, i <span class=esdevenimentTime>Montserrat Tura</span>, exdiputada al Parlament de Catalunya i exconsellera d’Interior. <br/><br/> <span class=esdevenimentTime>Moderació:</span> Neus Tomàs (eldiario.es)

Democràcia en perill?

Diàleg entre Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional a la Universitat de Sevilla, i Montserrat Tura, exdiputada al Parlament de Catalunya i exconsellera d’Interior.

Moderació: Neus Tomàs (eldiario.es)

Divendres 6
Divendres 6