La XV edició de la UPEC ja està a punt! Les jornades d’enguany que, tal com pots veure en el cartell d’aquest any, porta per lema: “El futur és un país estrany”, lema construït a partir d’un text que hem manllevat al mestre d’historiadors, Josep Fontana, al qual la UPEC retrà un homenatge en aquesta edició. Durant aquestes jornades també intentarem innovar una mica en els formats.

Una part dels debats girarà al voltant de les identitats, un mot que cal declinar en plural ja sigui quan parlem de classe o de gènere i que viu també a la cruïlla dels cossos, els sentiments i la política; les identitats es construeixen per acumulació i no per exclusió. El cert, però, és que tot i que els perímetres de les classes semblen difuminar-se en interès de la dreta neoliberal, en realitat són més reals que mai i les desigualtats socials que es generen més sagnants que mai. També parlarem del darrer cicle electoral, les conseqüències del judici als presos independentistes i dibuixarem futurs imperfectes sobre les diferents propostes per a Catalunya i l’Estat.
A la inauguració ens acompanyaran els secretaris generals de CCOO i UGT, Javier Pacheco i Camil Ros, i les persones representants de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

La conferència inaugural, “La Justícia, entre Turquia i Dinamarca”, anirà a càrrec d’Andrès Garcia, advocat i membre d’Iridia, Centre per a la Defensa dels Drets Humans, i la conferència de cloenda, “La Cultura, la primera de les sobiranies”, serà impartida per Pere Camps, activista cultural i director del BarnaSants.

Reserveu-vos les agendes! Aquest any les Jornades de la UPEC seran el 3, 4 i 5 de juliol de 2019 a la Sala d’Actes de la seu de CC OO a la Via Laietana, 16 de Barcelona.

Aquest any la UPEC ha editat el llibre de Raül Aguilar: “Ángeles López de Ayala. Republicana revolucionària, lliurepensadora, anticlerical, maçona i feminista. (1858-1926)” que serà obsequiat a totes les persones assistents, juntament amb el cartell de l’edició d’enguany.

Consulta el programa complet

[timetable id=”70″]

[timetable id=”71″]