La XVIII edició de la UPEC ja està ben a punt! Ben aviat donarem a conèixer el Programa complet jornades d’enguany. L’argamassa temàtica d’aquestes divuitena Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya serà la possibilitat del pensament utòpic, la opció d’obrir nous horitzons en aquest “No future” neoliberal. Abordarem qüestions que poden semblar distants entre si, però que les uneix l’argamassa d’aquesta aposta pel futur faci fred, plogui o nevi.

Deia l’inventor del futurisme, Gabriel Alomar, que el futurisme “és, en fi, la convivència amb les generacions del pervenir, la previsió, el pressentiment, la pre-creença de les fórmules futures”. En aquest impuls hem organitzat una sèrie de ponències, conferències, diàlegs i actes, que com cada any esperem que despertin les més sinceres curiositats i intenses reflexions entre els qui pugueu assistir.

Per a fer-ho comptarem amb persones com Marc Giró, Sergi Raventós, Layla Martínez, Juana Dolores, o Héctor Tejero—entre d’altres— sobre temes que pivotaran entorn a la utopia en relació a l’economia, la imaginació política i com obrir nous horitzons, la catalanitat al segle XXI o la qüestió de futur per excel·lència del nostre present com és la crisi ecològica i energètica.

Aquest any volem agrair a la família del pintor abstracte sabadellenc Alfons Borrell Palazón, per haver-nos cedit la seva obra pel cartell d’aquestes #JornadesUPEC2022. És un honor poder comptar amb una obra d’un membre d’una generació molt influïda per les obres de Joan Miró, Antoni Tàpies o Albert Ràfols-Casamada les obres del qual han estat exposades arreu del món, des del Centre Georges Pompidou de París, a Japó, Estats Units o Alemanya.

Reserveu-vos les agendes:
29, 30 de juny i 1 de juliol de 2022
Sala Brigades Internacionals
UGT de Catalunya
Rambla Santa Mònica 10 Barcelona

PROGRAMA