Fora els vels!

Conferència: Dones, vida , llibertat

Fora els vels!

LLeialtat Santsenca, Carrer Olzinelles, 31 – Barcelona
El 23 de Novembre 2022, a les 18:30h

La revolució iraniana que s’està desenvolupament sota el lema “Dona Vida Llibertat”.  El desencadenant va ser l’assassinat de la noia kurda Mahsa Amini de vint-i-cinc anys perquè no portava el vel ben posat. El va perpetrar la policia religiosa, una mena de Brigada Politico-Social  -la policia política del franquisme- de l’islamisme. La rebel·lió de les dones ha estat imparable. Hi ha desenes de morts més, entre elles Hadis Nafaji de vint anys que es va fer un vídeo viral traient-se el vel en solidaritat amb la noia kurda. Li van disparar sis trets.

Aquesta revolta a l’Iran qüestiona les veus d’aquí que afirmen que les dones porten el vel perquè volen. Una part de l’esquerra catalana davant d’aquesta gran revolta democràtica ha estat agafada en fora de joc.

La UPEC volem contribuir a tenir un coneixement més directe i acurat de la revolta de la mà d’una iraniana eminent Nazanín Armanian pertanyent  a l’anterior revolta, la de l’any 1979, quan Ruhol·lah Khomeini va fer aniquilar a tota l’oposició laica, començant pels comunistes, de forma absolutament traïdora ja que li havien donat suport contra el Xa.

Quan unes noies iranianes canten Bella Ciao el que ens estan dient és que no hi ha cultures. És el mateix que cridaven les seves mares en les revoltes feministes de l’any 1979 poc després de la revolució: “la llibertat no és oriental, ni occidental, és universal” com ens ha explicat Azar Nafisi.

També ens acompanyarà Sukaina Fares per poder sentir un testimoni d’una catalana sotmesa a violència religiosa.

Alhora serveixi, encara que sigui de forma simbòlica, per fer arribar la solidaritat de la UPEC a les dones valeroses que jugant-se la vida proposen canvis feministes a l’Iran.

 

Jordi Serrano Blanquer

Rector UPEC

Contact us

Fill in the form below or give us a call and we'll contact you. We endeavour to answer all enquiries within 24 hours on business days.