Amigues, amics de la UPEC:

En l’anterior comunicat de la UPEC de fa unes setmanes us informàvem que les jornades de la UPEC serien els dies 1, 2 i 3 de juliol. Bé, com tots vosaltres, hem estat analitzant dia a dia com evolucionava aquesta pandèmia i què fèiem. La junta de la UPEC no s’ha reunit mai tantes vegades com ara. Òbviament, amb odioses videoconferències. Vist que els dies de tanta incertesa continuen, al final hem resolt el següent, tot i que sabem que correm el risc d’equivocar-nos.

1. Farem una primera experiència pilot de debat on line:

Taula rodona en streaming el dia 3 de juny de 2020 a les 18 hores
“Llibertat i seguretat en temps de pandèmia”

Amadeu Recasens, expert en seguretat i cossos policials
Elena Jiménez-Botía, jurista, politòloga, relacions internacionals
Victòria Camps, professora emèrita de filosofia moral i política
Modera: Nora Miralles, periodista i investigadora en seguretat, gènere i militarisme

Aneu-ho anotant a la vostra agenda.

2. Hem decidit també fer una activitat on line cada dia a les 18 hores l’1 i el 2. I el dia 3 una activitat a les 12 del matí. Properament us informarem del programa.

3. I finalment traslladar les jornades a la tardor amb el títol provisional de “Farem l’estiu a la tardor”. Seran els dies 4, 5 i 6 de novembre de 2020 a la Sala Brigades Internacionals de la UGT de Catalunya, a Rambla Santa Mònica, 10 de Barcelona.

En cas que tot vagi bé, ho farem en les condicions de cada any. Si els aforaments poden ser normals hi podem encabir fins a 300 persones còmodament; si hi ha un rebrot del virus i només hi podem posar un 50%, seran unes 150 persones; si és una tercera part, unes 100. I si tot va malament, malament, ho faríem integrament on line. Però siguem optimistes i reserveu-vos els dies 4, 5 i 6 de novembre!

4. Igualment hem previst fer un manifest novedós. En comptes d’un manifest sobre la conjuntura política i l’esquerra, com hem fet fins ara, farem un manifest sobre un tema. El que proposem aquest any serà: “Postmodernitat i raó”.

5. Així mateix, el llibre que donarem el novembre als participants serà:

Ramon Xaudaró i Fàbregas (1802-1837)

Ideòleg i màrtir de la via republicana cap a la democràcia
de Raül Aguilar

L’atzar de la vida ens posa aquest any les coses molt difícils. Tenim totes les inseguretats i incerteses que suposo compartiu amb nosaltres; sabent-ho, us demano d’entrada disculpes, per si algunes decisions són equivocades i si pel camí hi ha aspectes tècnics que ens fallen.

Aquí podeu veure un vídeo que he fet dirigit a les 4.500 persones que en un moment o altre han participat en les Jornades de la UPEC:

Rebeu una gran abraçada, en nom de la junta de la UPEC.

Jordi Serrano Blanquer, rector