Ha estat un any complicat per a tothom; havíem muntat les jornades de juliol, les vam desmuntar, vam fer la UPEC confinada el juny i juliol i ara us proposem les jornades de novembre. No són d’estiu, però els lliurepensadors som així i el covid-19 ens hi ha obligat.L’eix central del Programa de la UPEC 2020 és el combat contra el feixisme, què podem fer per lluitar contra ell i quines accions podem realitzar per preservar la memòria de cara a les noves generacions.

Ells són pocs, nosaltres som moltes, com ens deia fa 200 anys Percy Bysshe Shelley, sobretot si ens esforcem a trobar síntesis positives que facilitin que en un bloc important de temes la gent d’esquerres vagi plegada. La inauguració de les jornades la farà Marina Subirats: “Ideologia i classes socials al segle XXI”. Així ens mantenim fidels a un dels trets d’identitat més importants de la UPEC des de l’inici: el combat contra les desigualtats socials. Tractarem temes socials com “Per envellir dignament” o “S’esberlen les fronteres socials de les ciutats”. També tindrem el tradicional debat entre els líders dels partits d’esquerres: “La política en temps confusos”. Farem una sessió en homenatge a Toni Domènech: “Postmodernitat i raó”, que d’alguna manera va vinculada al manifest de la UPEC d’enguany que enviarem en els propers newsletters de la setmana entrant.

Viurem un cara a cara de Brigitte Vasallo amb Ingrid Guardiola sobre el tema “L’essencial de la vida és invisible als ulls”, que ens anticipa segurament un dels elements de la programació futura.

L’obertura de les jornades anirà a càrrec dels secretaris generals de CC OO i UGT a Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, i de les persones representants de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Per a la conferència de cloenda, “El combat contra el feixisme”, tindrem la sort de poder comptar amb Irantzu Valera, periodista.

MESURES COVID-19

Amics i amigues de la UPEC

En nom de la Junta us he de comunicar que atenent a les noves normes del govern on queden suspeses les activitats amb públic en l’àmbit cultural hem resolt:

1. Que aquest any les Jornades es faran igualment

2. Que es faran sense públic i íntegrament en streaming.

Per tant, totes aquelles persones que us heu inscrit sapigueu que no podreu assistir presencialment, les que han pagat una quantitat, òbviament se us retornarà. (Podeu demanar el retorn a info@upec.cat)

Moltes gràcies a tots i totes, esperem que ho seguiu amb interès per Internet i esperem que el proper juliol tot es pugui fer en condicions normals.

Un cop passades les Jornades d’enguany muntarem un sistema per tal que pugueu tenir, els que ho vulgueu, una reproducció del cartell de Joan-Pere Viladecans i el llibre sobre Ramón Xaudaró. En tots cas, aI proper juliol tindreu dos cartells i dos llibres.

Salut i sort
Jordi Serrano

Consulta el programa complet

[timetable id=”72″]

[timetable id=”74″]

Programa Jornades XVI