Més enllà de la crisi

Data: 
del 6 al 10 de juliol del 2009

Lloc de realització: Facultat de Geografia i Història de la UB.

Organitza:
UPEC, MON-3, Fundació Solidaritat UB.

Amb el suport de: Generalitat de Catalunya Departament de Relacions Institucionals i Participació, Programa per al Memorial Democràtic, Ajuntament de Barcelona Institut de Cultura, Diputació de Barcelona.

Amb la col·laboració de: Com Radio, Flaixbac, sms25.cat, El Viejo Topo, Catalunya Radio, El Punt, El Triangle, BarcelonaTV, Público, Diagonal, L’Independent, el Periódico.

Consulta el programa complet

6, 7 i 8 de juliol

Matí

09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
Dilluns 6
Dilluns 6
Dimecres 8
Dimecres 8
09:30 - 11:30
<h6 class=esdevenimentTime>La democràcia en perill</h6> <span class=esdevenimentTime>Joan Manuel Tresserras Gaju</span>. Professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB<br/> <span class=esdevenimentTime>Joan Subirats Humet</span>. Dr. en Ciències Econòmiques. Catedràtic de Ciència Política de la UAB<br/> <span class=esdevenimentTime>Gerardo Pisarello Prados</span>. Professor titular de Dret Constitucional de la UB. Vicepresident de l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC)<br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> David Miró</span>. Periodista

La democràcia en perill
Joan Manuel Tresserras Gaju. Professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB
Joan Subirats Humet. Dr. en Ciències Econòmiques. Catedràtic de Ciència Política de la UAB
Gerardo Pisarello Prados. Professor titular de Dret Constitucional de la UB. Vicepresident de l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC)
Modera: David Miró. Periodista

09:30 - 12:00
<h6 class=esdevenimentTime>Efectes socials de la crisi i l'atur</h6> <br/> <span class=esdevenimentTime>Inma Cortès.</span> Metegessa. Coordinadora de la Universitat de Salut Laboral de Barcelona.<br/> <span class=esdevenimentTime>Natalia Rosetti.</span> Doctora en Ciències Polítiques per la UAB i investigadora de l'IGOP.<br/> <span class=esdevenimentTime>Matthew Tree.</span> Escriptor.<br/> <br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Francesc Freixa.</span> Consultor en temes de cooperació.

Efectes socials de la crisi i l'atur

Inma Cortès. Metegessa. Coordinadora de la Universitat de Salut Laboral de Barcelona.
Natalia Rosetti. Doctora en Ciències Polítiques per la UAB i investigadora de l'IGOP.
Matthew Tree. Escriptor.

Modera: Francesc Freixa. Consultor en temes de cooperació.

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>Davant la incertesa: Ètica civil republicana.</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>David Casassas.</span> Doctor en Sociologia i professor de la UAB.<br/> <span class=esdevenimentTime>Florence Gauthier.</span> Catedràtica d'Història de la Revolució Francesa a la Universitat Paris VII.<br/> <span class=esdevenimentTime>Pere Gabriel.</span> Catedràtic d'Història Contemporània de la UAB.<br/><br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Javi López.</span> Membre de JD de la UPEC.

Davant la incertesa: Ètica civil republicana.

David Casassas. Doctor en Sociologia i professor de la UAB.
Florence Gauthier. Catedràtica d'Història de la Revolució Francesa a la Universitat Paris VII.
Pere Gabriel. Catedràtic d'Història Contemporània de la UAB.

Modera: Javi López. Membre de JD de la UPEC.

Tarda

16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
Dimarts 7
Dimarts 7
16:30 - 18:45
<h6 class=esdevenimentTime>Crisi: Excessos neoliberals o canvi de paradigma?</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Joaquim Novella.</span> Catedràtic de Política Econòmica de la UB.<br/> <span class=esdevenimentTime>Michael R. Krätke.</span> Director de l'Institut d'Estudis Superiors de la Universitat de Lancaster i Investigador de l'Institut Internacional d'Història Social d'Amsterdam.<br/> <span class=esdevenimentTime>Muriel Casals.</span> Professora d'economia de la UAB.<br/><br/> Modera: <span class=esdevenimentTime>Albert Aixalà.</span> Membre de la JD de la UPEC.

Crisi: Excessos neoliberals o canvi de paradigma?

Joaquim Novella. Catedràtic de Política Econòmica de la UB.
Michael R. Krätke. Director de l'Institut d'Estudis Superiors de la Universitat de Lancaster i Investigador de l'Institut Internacional d'Història Social d'Amsterdam.
Muriel Casals. Professora d'economia de la UAB.

Modera: Albert Aixalà. Membre de la JD de la UPEC.

18:45 - 20:30
<h6 class=esdevenimentTime>Artistes i Política</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Lídia Pujol.</span> Cantautora.<br/> <span class=esdevenimentTime>Enric Majó.</span> Actor i director teatral.<br/> <span class=esdevenimentTime>Manel Barceló</span>. Actor, director i autor teatral.<br/><br/> Modera: <span class=esdevenimentTime>Luis Juberías.</span> Membre de la JD de la UPEC.

Artistes i Política

Lídia Pujol. Cantautora.
Enric Majó. Actor i director teatral.
Manel Barceló. Actor, director i autor teatral.

Modera: Luis Juberías. Membre de la JD de la UPEC.

20:30 - 21:30
<h6 class=esdevenimentTime>Programa Cultural</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Cia Circ Los 2Play</span><br/> Comeback<br/>

Programa Cultural

Cia Circ Los 2Play
Comeback

Dimecres 8
Dimecres 8
16:30 - 18:45
<h6 class=esdevenimentTime>Estalvi energètic, sobirania alimentària i dret a l'habitatge.</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Marcel Coderch.</span> Secretari de l'Associació per a l'Estudi dels Recursos Energètics i Vicepresident de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions.<br/> <span class=esdevenimentTime>Joan Caball.</span> Coordinador Nacional d'Unió de Pagesos. <br/> <span class=esdevenimentTime>Ricard Fernandez.</span> Economista. Ex-director General d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya (2004-2006).<br/> <span class=esdevenimentTime>Gustavo Duch.</span> Ex-director de Veterinaris Sense Fronteres. Expert en alimentació i sobirania alimentària.<br/><br/> Modera: <span class=esdevenimentTime>Josep Mª Romero.</span> Membre de la JD de la UPEC.

Estalvi energètic, sobirania alimentària i dret a l'habitatge.

Marcel Coderch. Secretari de l'Associació per a l'Estudi dels Recursos Energètics i Vicepresident de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions.
Joan Caball. Coordinador Nacional d'Unió de Pagesos.
Ricard Fernandez. Economista. Ex-director General d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya (2004-2006).
Gustavo Duch. Ex-director de Veterinaris Sense Fronteres. Expert en alimentació i sobirania alimentària.

Modera: Josep Mª Romero. Membre de la JD de la UPEC.

18:45 - 20:30
<h6 class=esdevenimentTime>Artistes i Política</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Yacine Belahcene.</span> Músic i cantant del grup Nour.<br/> <span class=esdevenimentTime>Big Mama.</span> Cantant de Blues i swing.<br/> <span class=esdevenimentTime>Gerard Quintana.</span> Lletrista i cantant.<br/> Modera: <span class=esdevenimentTime>Carme Colomina. </span> Periodista.

Artistes i Política

Yacine Belahcene. Músic i cantant del grup Nour.
Big Mama. Cantant de Blues i swing.
Gerard Quintana. Lletrista i cantant.
Modera: Carme Colomina. Periodista.

20:30 - 21:30
<h6 class=esdevenimentTime>Programa Cultural</h6><br/> Recital poètic en el <i>Tròpic</i>: <span class=esdevenimentTime>Gerard Quintana</span> i <span class=esdevenimentTime>David Castillo.</span>

Programa Cultural

Recital poètic en el Tròpic: Gerard Quintana i David Castillo.

9 i 10 de juliol

Matí

09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
Divendres 10
Divendres 10
09:30 - 12:00
<h6 class=esdevenimentTime>Empreses i sectors en crisi. La veu de les treballadores i treballadors.</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Maribel Navarro.</span> Comitè d'Empresa de Frigo, membre de CCOO.<br/> <span class=esdevenimentTime>Raúl López.</span> Comitè d'Empresa de Nissan, membre de CCOO.<br/> <span class=esdevenimentTime>Óscar López.</span> Treballador d'El Corte Inglés i Secretari General de la Federació de Comerç de la UGT.<br/> <span class=esdevenimentTime>Matías Carnero.</span> Comitè d'Empresa de SEAT membre d'UGT.<br/><br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Pere Aragonés.</span> Membre de la JD de la UPEC.

Empreses i sectors en crisi. La veu de les treballadores i treballadors.

Maribel Navarro. Comitè d'Empresa de Frigo, membre de CCOO.
Raúl López. Comitè d'Empresa de Nissan, membre de CCOO.
Óscar López. Treballador d'El Corte Inglés i Secretari General de la Federació de Comerç de la UGT.
Matías Carnero. Comitè d'Empresa de SEAT membre d'UGT.

Modera: Pere Aragonés. Membre de la JD de la UPEC.

12:00 - 14:00
<h6 class=esdevenimentTime>Sortides/Alternatives a la Crisi.</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Antoni Domènech.</span> Catedràtic de Filosofia Moral a la UB. Editor de la revista <i>Sin Permiso</i>.<br/> <span class=esdevenimentTime>Carles Navales.</span> Director de la revista <i>La factoria del pensament.</i><br/> <span class=esdevenimentTime>Juan Torres.</span> Catedràtic d'Economia Aplicada a la Universidad de Málaga.<br/><br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Jordi Vilardell.</span> Membre de la JD de la UPEC.

Sortides/Alternatives a la Crisi.

Antoni Domènech. Catedràtic de Filosofia Moral a la UB. Editor de la revista Sin Permiso.
Carles Navales. Director de la revista La factoria del pensament.
Juan Torres. Catedràtic d'Economia Aplicada a la Universidad de Málaga.

Modera: Jordi Vilardell. Membre de la JD de la UPEC.

Tarda

16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
Dijous 9
Dijous 9
16:30 - 18:45
<h6 class=esdevenimentTime>Quin canvi de model productiu cal?</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Gustavo Búster.</span> Analista polític madrileny. Membre del Consell Editorial de <i>Sin Permiso.</i><br/> <span class=esdevenimentTime>Jordi Cañas.</span> Ex-Director General de Polítiques Ambientals del Departament de Medi Ambient.<br/> <span class=esdevenimentTime>Marcel Prunera.</span> Director General de Promoció Econòmica Generalitat de Catalunya.<br/><br/> Modera: <span class=esdevenimentTime>David Miró.</span> Delegat del diari <i>Público</i> a Catalunya.

Quin canvi de model productiu cal?

Gustavo Búster. Analista polític madrileny. Membre del Consell Editorial de Sin Permiso.
Jordi Cañas. Ex-Director General de Polítiques Ambientals del Departament de Medi Ambient.
Marcel Prunera. Director General de Promoció Econòmica Generalitat de Catalunya.

Modera: David Miró. Delegat del diari Público a Catalunya.

18:45 - 20:30
<h6 class=esdevenimentTime>Artistes i Política.</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Cesk Freixas.</span> Cantautor amb projecte politicomusical.<br/> <span class=esdevenimentTime>Jordi Dauder.</span> Actor, director de doblatge i escriptor.<br/><br/> Modera:<span class=esdevenimentTime> Àngel Casas.</span> Director de Barcelona Televisió.

Artistes i Política.

Cesk Freixas. Cantautor amb projecte politicomusical.
Jordi Dauder. Actor, director de doblatge i escriptor.

Modera: Àngel Casas. Director de Barcelona Televisió.

20:30 - 21:30
<h6 class=esdevenimentTime>Programa Cultural</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Cia Teatre Planeta Impro</span> <br/> <i>Impro-Show</i> a l'Ateneu Barcelonès

Programa Cultural

Cia Teatre Planeta Impro
Impro-Show a l'Ateneu Barcelonès

Divendres 10
Divendres 10
16:30 - 18:45
<h6 class=esdevenimentTime>Projecció entrevista - documental Michel Onfray</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Michel Onfray.</span> Filòsof francès, fundador de la Universitat Popular de Caen.<br/> Entrevistat per <span class=esdevenimentTime>Sébastien Bauer.</span> Filòsof.<br/><br/> <h6 class=esdevenimentTime>Conferència de cloenda</h6><br/> <span class=esdevenimentTime>Xosé Manuel Beiras.</span> Polític i economista gallec.<br/> Presenta la conferència: <span class=esdevenimentTime>Joan Puigcercós.</span> President d'ERC.

Projecció entrevista - documental Michel Onfray

Michel Onfray. Filòsof francès, fundador de la Universitat Popular de Caen.
Entrevistat per Sébastien Bauer. Filòsof.

Conferència de cloenda

Xosé Manuel Beiras. Polític i economista gallec.
Presenta la conferència: Joan Puigcercós. President d'ERC.

18:45 - 20:30
<h6 class=esdevenimentTime>Entrega de premis i parlaments.</h6><br/> Presenten els premis <span class=esdevenimentTime>Laura Pelay</span> i <span class=esdevenimentTime>Ester Boixadera</span>. Membres de la JD de la UPEC.<br/> <span class=esdevenimentTime>Jordi Serrano.</span> Rector de la UPEC.<br/> <span class=esdevenimentTime>Josep-Lluís Carod-Rovira.</span> Vicepresident de la Generalitat de Catalunya.<br/> <h6 class=esdevenimentTime>Lliurament dels PREMIS UPEC</h6><br/> Comitè empresa NYLSTAR <br/><br/> Cehrre anàlisis i programes sanitaris

Entrega de premis i parlaments.

Presenten els premis Laura Pelay i Ester Boixadera. Membres de la JD de la UPEC.
Jordi Serrano. Rector de la UPEC.
Josep-Lluís Carod-Rovira. Vicepresident de la Generalitat de Catalunya.
Lliurament dels PREMIS UPEC

Comitè empresa NYLSTAR

Cehrre anàlisis i programes sanitaris

20:30 - 21:30
<h6 class=esdevenimentTime>Programa Cultural</h6><br/> Mos i copa de cava<br/> <span class=esdevenimentTime>Banda de Carrer Always Drinking</span><br/> <span class=esdevenimentTime>Marching Band</span> amb <i>La Calle es nuestra</i>

Programa Cultural

Mos i copa de cava
Banda de Carrer Always Drinking
Marching Band amb La Calle es nuestra